Pogosto zastavljena vprašanja - odgovori na pogosta vprašanja strank

Pogosta vprašanja (FAQ)

Dobrodošli na naši strani s pogostimi vprašanji! Pripravili smo seznam najpogosteje zastavljenih vprašanj naših cenjenih strank. Upamo, da so vam te informacije v pomoč in da odgovarjajo na morebitna vprašanja ali pomisleke. Če ne najdete odgovora, ki ga iščete, se obrnite na našo skupino za podporo strankam.

Procesiranje in dostava naročil

Koliko časa traja obdelava naročila?

Čas obdelave za nepersonalizirane izdelke je običajno 1 delovni dan. Za prilagojene izdelke pa dodatna 1-2 delovna dneva zaradi časa izdelave.

Koliko časa traja dostava?

Vsi paketi so po Sloveniji dostavljeni v 1-3 delovnih dneh. Mednarodni časi dostave se razlikujejo glede na ciljno državo. Za podrobne informacije o časih pošiljanja v različne države obiščite našo stran za dostavo.

Od kod so paketi odposlani?

Vsi izdelki so odposlani iz naše delavnice v Sloveniji.

Kako lahko sledim svojemu naročilu?

Svojemu naročilu lahko preprosto sledite tako, da se prijavite v svoj račun stranke. Prikazana bosta vaše trenutno stanje naročila in številka za sledenje. Poleg tega vas bomo o vseh spremembah ali napredku obveščali po e-pošti.

Ali ponujate hitro dostavo?

Trenutno ponujamo možnosti hitrega pošiljanja v večino evropskih držav. Preko pošte Slovenije ponujamo tudi možnost plačila po povzetju.

Vprašanja a naročilih

Napačno sem vnesel personalizacijo izdelka, kako jo lahko spremenim?

Če vaše naročilo še ni bilo poslano, lahko še vedno spremenite prilagoditev / personalizacijo. Prosimo, kontaktirajte nas čim prej in nas obvestite o morebitnih spremembah.

Zakaj po oddaji naročila nisem prejel potrditvenega e-poštnega sporočila?

Včasih je lahko potrditveno e-poštno sporočilo filtrirano v vašo mapo z vsiljeno pošto. Preverite mapo z neželeno pošto in se prepričajte, da ni bila pomotoma nameščena tja. Če ga še vedno niste prejeli, se obrnite na nas in z veseljem vam bomo pomagali.

Uporabil sem napačen naslov za dostavo, kako ga lahko spremenim?

Če ugotovite, da je naslov za dostavo, ki ste ga navedli, napačen, nas kontaktirajte po e-pošti ali preko kontaktnega obrazca. Tako lahko naslov za dostavo pravočasno spremenimo.

Ali lahko izdelke naročim v večjih količinah?

Vsekakor! Če želite naročiti v večjih količinah, nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pripravili posebno ponudbo, prilagojeno vašim zahtevam.

Vračila

Ali ponujate garancijo na zadovoljstvo?

Da, nudimo 30-dnevno garancijo na zadovoljstvo. Če z nakupom niste zadovoljni, nas kontaktirajte in pomagali vam bomo pri postopku vračila.

Prejel sem izdelek z napačno personalizacijo, ali lahko dobim novega?

Vsekakor! Če je bila napačna personalizacija naša napaka, vam bomo z veseljem poslali zamenjavo. Obrnite se na nas in nemudoma bomo rešili težavo.

Koliko časa traja, da prejmem vračilo denarja?

Čas, potreben za prejem vračila, se lahko razlikuje glede na izbrano plačilno sredstvo. Na splošno vračila kupnine obdelamo v 1-2 delovnih dneh. Vendar pa lahko traja več časa, da se povračilo prikaže na vašem računu, odvisno od vaše finančne ustanove ali ponudnika plačil.